Gasbesparing door tweede geothermieboring

meer dan 8 jaar geleden

Gasbesparing door tweede geothermieboring


 

In Grubbenvorst vindt donderdag 3 december een tweede geothermieboring plaats. Deze aardwarmteboring zorgt ervoor dat jaarlijks ongeveer 8 miljoen kuub aardgas bespaard wordt door de inzet van aardwarmte. Dat komt overeen met ongeveer 14 miljoen kg CO2 uitstoot minder. De boring die donderdag start zal 3 tot 4 maanden duren. Daarna wordt het warmtenetwerk tussen de drie tuinders (Van Lipzig, Gielen en gebroeders Van Leeuwen) aangelegd.

Naar verwachting kan er in september 2016 aardwarmte aan de tuinbouwbedrijven geleverd worden. 
Geothermie projecten vragen om een langetermijnvisie en een flinke portie vastberadenheid. Een visie waarin verduurzaming centraal staat en vastberadenheid bij zowel tuinbouwondernemers als de gebiedsontwikkelaar duidelijk aanwezig is. In 2012 realiseerden Pieter en Twan Wijnen in het tuinbouwgebied Californië de eerste geothermiebron. Deze tweede aardwarmtebron is bovendien de start van de ontwikkeling van een warmtenet. 
Ook hierin staat samenwerking centraal. Roland Gielen, Frank van Lipzig, Jordan en Thomas van Leeuwen lieten zich inspireren door het succes van de eerste bron. Samen met Lodewijk Burghout van Californië kwamen ze tot een plan voor hun ambities: een cluster van tuinbouwbedrijven verbonden door een warmtenetwerk. Door samenwerking elkaar sterker maken! 

Diverse partijen leverden een bijdrage om tot deze tweede aardwarmteboring te komen. Dit moment willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Vastberaden gaan we de komende periode aan de slag om ervoor te zorgen dat in september 2016 volop aardwarmte naar de drie tuinbouwbedrijven stroomt. Zo zorgen we er samen voor dat de aardgaskraan weer een stuk verder dicht kan.

 

Blader door onze nieuwsberichten: « Uitbreiding loods Sweet Lions aan de... »

Naar het nieuwsoverzicht

Website door Forwart - Sitemap